Nationale finale van de Greenpower Challenge

 

 

 

 

De Greenpower Challenge

Leerkrachten nemen met hun klas deel aan een “Design, Build, Race”-uitdaging.

Scholen krijgen zelfbouwpakketten voor een elektrische racewagen ter beschikking. Tussen maart en mei kunnen de klassen dan met hun zelfgebouwde wagen deelnemen aan wedstrijden tegen andere scholen: de Greenpower Challenge. Er is ook een internationale finale, want meer dan 2.000 teams wereldwijd nemen regelmatig deel.

In België zijn we dit jaar gestart met een 30-tal teams humaniorastudenten. Later zal de Greenpower Challenge ook opengesteld worden voor leerlingen van 10 tot 12 jaar, om ook de lagere scholen te betrekken.

Steun van de sector

Hoe meer scholen deelnemen, hoe groter het positieve effect op STEM tewerkstelling wordt. Beroepsfederaties zoals Fedagrim, Federgon, Febiac, Traxio, IE-net, de VDAB en heel wat bedrijven hebben intussen sympathie betuigd of sponsoring toegezegd om de organisatie verder uit te bouwen.

Greenpower Excellence Center

In het station van De Pinte komt vanaf september het Greenpower Excellence Center.

Daar zullen klassen uitgenodigd worden voor een dagje “kennismaken met de wereld van Greenpower”. Hoe ziet een racereglement eruit? Hoe bouw je best een aerodynamisch koetswerk? Leerlingen zullen die dag ook les krijgen in ontwerpen van een racewagen met CAD-software die door sponsors ter beschikking wordt gesteld.